Onderen anderen een 23-jarige man uit Arnhem is opgepakt, op verdenking van opruiing. Hij had op sociale media opgeroepen om auto's in brand te gaan steken in Arnhem. Twee mannen zijn opgepakt omdat ze het noodbevel negeerden. Ze werden in eerste instantie door de politie weggestuurd, maar probeerden daarna toch weer de stad in te komen.

Rustig

120 mensen is de toegang tot de stad geweigerd. Ze hadden onder meer alcohol in hun auto liggen en geen goede reden om naar Arnhem te komen.

Het is relatief rustig in de stad. De gemeente en de politie concluderen dat de maatregelen die zijn genomen om dreigende verstoringen van de openbare orde te voorkomen, hebben gewerkt.

Noodbevel

Het noodbevel is tot vanochtend 08.00 uur van kracht. Dat betekent dat mensen geweigerd mogen worden als de gemeente vermoedt dat zij naar het feest willen gaan. Aan de toegangswegen worden extra controles gehouden en op de stations kunnen mensen worden gecontroleerd en geïnformeerd over het noodbevel. Ook is er extra politie op straat.

De Facebook-pagina voor het feest is aan het begin van de week verwijderd, toen hadden zich al 1500 mensen aangemeld.

STER reclame