NOS NieuwsAangepast

Minister voor Immigratie verdwijnt

In de nieuwe regering is geen plaats meer voor een minister voor Immigratie en Asielzaken. Dat is één van de punten waarover VVD en PvdA het eens zouden zijn geworden tijdens de formatie-onderhandelingen. De ministerspost kwam er bij de vorige formatie bij op verzoek van de PVV.

VVD en PvdA willen wel twaalf ministersposten houden. In plaats van de minister voor Immigratie moet er een nieuwe ministerspost komen van of Buitenlandse Handel of Ontwikkelingssamenwerking. Buitenlandse Handel is een wens van de VVD, Ontwikkelingssamenwerking staat op het verlanglijstje van de PvdA. Er is nog geen besluit over genomen.

Eind oktober afgerond

De ministersposten worden eerlijk verdeeld over de twee partijen, zes voor de VVD en zes voor de PvdA. De VVD levert ook de premier.

Er wordt in Den Haag over gesproken dat de formatie al eind oktober kan zijn afgerond. Als dat lukt kunnen de belastingwetten die dan in de Tweede Kamer moeten worden behandeld, nog worden aangepast. Maar of eind oktober werkelijk haalbaar is, is niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl