NOS NieuwsAangepast

Peter la S. mogelijk leugenaar

Een laptop van kroongetuige Peter la S. dreigt roet in het eten te gooien in het Passage liquidatieproces. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat La S. zijn verklaringen tegen de moord op vastgoedhandelaar Kees Houtman heeft gelogen.

Huurmoordenaar La S. en het OM sloten begin 2007 een deal: in ruil voor verklaringen over andere verdachten zou de officier van justitie tegen hem een lagere straf eisen. La S. gaf onder meer toe zelf betrokken te zijn geweest bij de moord op Houtman in 2005.

Twijfel

Maar echt waterdicht waren zijn verklaringen niet. Advocaten van medeverdachten twijfelden aan de uitspraken van La S. omdat ze niet aansloten op resultaten van het onderzoek. En die twijfel lijkt nu terecht te zijn.

De computer van La S. werd enkele maanden geleden onder de loep genomen. Een gevonden manuscript en wat andere documenten zouden vragen oproepen over de verklaringen van La S. Volgens officier van justitie Betty Wind zou dit "een ander licht kunnen werpen op de rol van La S. bij de moord op Kees Houtman".

Liquidatieproces

Het Passage-proces draait om een reeks liquidaties in de onderwereld tussen 1993 en 2006 en duurt al zo'n 3,5 jaar.

De laptop zorgde er twee weken geleden al voor dat het proces stil kwam te liggen. Het OM vroeg om uitstel omdat er nieuwe informatie zou zijn die onderzocht moest worden.

Door: Merel

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl