NOS NieuwsAangepast

De formatie dag 12

Het is de twaalfde dag na de verkiezingen. Enkele financiele experts en adviseurs zijn op bezoek bij de informateurs en onderhandelaars.

10:06 uur: De informateurs ontvangen experts

De informateurs en onderhandelaars van de VVD en PvdA worden bijgepraat over de economie en de rijksfinanciën door vier financiële experts. Minister De Jager van Financiën is een van hen. Verder komen president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank, directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau en Richard van Zwol, de hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën langs.

10:16 uur: Samsom: "Goed om met het geld te beginnen"

PvdA-leider Samsom vindt het fijn om te worden bijgepraat door enkele financiële adviseurs. Hij zei bij binnenkomst aan het Binnenhof, waar de onderhandelingen plaats vinden, dat het goed is om met het geld te beginnen.

12:57 uur: Overleg even stopgezet

De gesprekken zijn even stopgezet, maar de verwachting is dat het overleg met Kamp en Rutte aan het einde van de middag wordt hervat en dat de heren met elkaar zullen eten.

#formatie Gesprek met DNB en #DeJager over financiële situatie voor nieuwe kabinet duurt nu al 3 kwartier langer dan gepland.— jeroen van dommelen (@jeroenvdommelen) september 24, 2012

12:59 uur: Teulings: lichtpuntjes

Directeur Teulings van het Centraal Planbureau ziet lichtpuntjes in Europa die kunnen leiden tot een structurele oplossing voor de crisis. Hij zei dat na afloop van zijn bezoek aan de informateurs en onderhandelaars van VVD en PvdA.

Twitteren helpt :-) gesprek klaar. #DNB: 'over veel thema's gesproken.' #cpb:' lichtpuntjes in Europa'— jeroen van dommelen (@jeroenvdommelen) september 24, 2012

13:00 uur: Knot: significante uitdagingen

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank heeft tegen de informateurs gezegd dat ze voor significante uitdagingen staan, maar dat er ook oplossingen zijn.

15:09 uur: Rutte staat de pers te woord

16:30 uur: Onderhandelaars gaan door met de formatiegesprekken

Na een paar uur pauze gaan de informateurs en onderhandelaars weer aan tafel met elkaar. Verwachting is dat dat tot in de avond gaat duren. Er worden geen mededelingen gedaan over de inhoud van de gesprekken.

16:51 uur: Live verslag op NOS Radio 1

16:52 uur: De deur

16:56 uur: Journalisten trotseren de regen op het Binnenhof

16:58 uur: Wilco Boom (NOS) over de formatie

Audio: Wilco Boom: de partijen zijn het bijna eens over einddoel nos.nl/l/422266— NOS Radio 1 Journaal (@NOSRadio1) september 24, 2012

20:28 uur: Overleg duurt nog voort

Tot waarschijnlijk 21 uur vanavond zitten de onderhandelaars bij de informateurs Wouter Bos en Henk Kamp. Er zijn tussentijds geen mededelingen gedaan.

21:53 uur: Wachten in de regen

21:53 uur: Ook de chauffeur moet nog even wachten

21:54 uur: Onderhandelingen klaar voor vandaag

De onderhandelingen over de formatie zijn voor vandaag afgerond. Na afloop kwam alleen informateur Henk Kamp naar buiten. De anderen namen een binnendoor weg. Kamp zei dat er over diverse onderwerpen is gepraat. "We zijn net begonnen, het werk komt op gang en we doen ons best om de vaart er in te krijgen". Morgen om 11.30 uur gaan de besprekingen weer verder.

22:44 uur: Einde liveblog

Het liveblog is nu afgesloten. Morgen weer meer nieuws over de onderhandelingen tussen VVD en PvdA over een nieuw kabinet met de informateur Wouter Bos en Henk Kamp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl