Bij een Foxconn-fabriek in de Chinese stad Taiyuan zijn vannacht rellen uitgebroken. Meer dan 2000 woedende medewerkers hebben onder meer een wachttoren vernield. Zeker tien mensen raakten gewond.

De politie werd ingeschakeld om de medewerkers in bedwang te krijgen. De rellen zijn mogelijk veroorzaakt doordat een bewaker een arbeider heeft geslagen, maar het bedrijf kan dit niet bevestigen. De fabriek is tot nader order gesloten.

De Foxconn-fabrieken in China staan ook wel bekend als 'Apple-fabrieken'. Er worden verschillende Apple-onderdelen gemaakt. Bij de fabriek in Taiyuan zou de achterkant van de nieuwe iPhone 5 gemaakt worden.

Slechte werkomstandigheden

Het bedrijf kwam eerder in het nieuws vanwege de slechte werkomstandigheden. De werkdruk is er extreem hoog en er breken vaak ziektes uit op de werkvloer. Dat kwam aan het licht door onderzoek van een Amerikaanse arbeidsorganisatie. Foxconn is bezig met het doorvoeren van verbeteringen. Zo mag een werkweek tegenwoordig nog 60 uur duren; voorheen was dat veel meer.

STER reclame