PSV boekt ruime zege op Feyenoord

PSV heeft de eredivisietopper tegen Feyenoord gewonnen. De Brabanders zegevierden, in een duel dat pas na rust op gang kwam, met 3-0.

Het duel begon levendig, omdat beide teams initiatief toonden. Naarmate de eerste helft vorderde ging er aan beide kanten echter veel mis.

PSV, waar linksback Marcel Ritzmaier en doelman Boy Waterman een basisplaats hadden, was wel de betere ploeg en zorgde een paar keer voor gevaar. Marcelo (over), Luciano Narsingh (naast), Ola Toivonen (lat) en Atiba Hutchinson (zijnet, na een snel genomen vrije trap) wisten echter niet te scoren. Bij Feyenoord kreeg alleen Graziano Pellè voor rust een kansje.

Toivonen opent score voor PSV

In de tweede helft viel er meer te beleven. Feyenoord speelde aanvallender, waardoor het spel wat meer op en neer golfde. Nadat Jeremain Lens twee kansen voor PSV gemist had, was Pelle dicht bij de 1-0 voor Feyenoord; Waterman redde echter prachtig met zijn voet bij de volley van de Italiaan.

Kort daarna viel de goal aan de andere kant toen Toivonen vanaf zo'n twintig meter knap raak schoot. PSV oogde na die treffer bevrijd en tien minuten later kopte Georginio Wijnaldum uit een vrije trap van Dries Mertens de 2-0 binnen.

Het duel was daarmee gespeeld. Narsingh zorgde nog voor de slagroom op de taart door met een gevoelige intikker voor 3-0 te zorgen.

"Slag op middenveld gewonnen"

"We begonnen nerveus", vond Kevin Strootman. "Dat kwam waarschijnlijk omdat we toch twee keer op rij hadden verloren. Na een half uur kregen we de controle over de wedstrijd. We wisten dat we veel kans maakten om te winnen als we de slag op het middenveld zouden winnen. Gelukkig hebben we dat gedaan. We hebben gewoon laten zien dat we heel goed kunnen voetballen.

Wijnaldum bedankt Fer en Willems

Na zijn doelpunt zondag tegen Feyenoord vormde Georginio Wijnaldum met de vingers van zijn handen de letters L en W (zie foto). De middenvelder van PSV wilde zijn treffer daarmee opdragen aan zijn vrienden Leroy Fer en Jetro Willems."Zij waren vanochtend de eersten die me succes wensten", aldus de middenvelder.