Twente wint ook van Heerenveen

Aangepast

FC Twente, de koploper in de eredivisie, heeft ook zijn zesde duel gewonnen.

Onder het toeziend oog van eregast Desmond Tutu werd in de Grolsch Veste met 1-0 gewonnen van sc Heerenveen.

FC Twente was in het weinig enerverende duel de betere ploeg, maar kon niet veel uitrichten met de kansen die het voor de rust kreeg. Zo miste Luc Castaignos van dichtbij en kopte Douglas over. Aan de andere kant stuitte Oussama Tannane op doelman Nikolay Michailov.

Na een uur besliste Dusan Tadic de wedstrijd vanaf elf meter, nadat Ramon Zomer Felipe Gutierrez had neergehaald. Tadic werd daardoor met drie doelpunten en zes assists de meest waardevolle speler in de eredivisie tot nu toe.

Heerenveen speelde in de slotfase alles-of-niets. De Friezen creƫerden veel druk, maar grote kansen bleven uit voor de ploeg die nog altijd op zijn eerste overwinning wacht.

Evenaring

Met de zege evenaarde FC Twente het record uit het seizoen 1968-1969, toen de ploeg uit Enschede de competitie ook begon met zes overwinningen.

Twente klopte destijds DWS, PSV, AZ, ADO Den Haag, GVAV en Go Ahead Eagles, waarna uit bij NAC een gelijk volgde. Dit seizoen versloeg FC Twente naast Heerenveen tot nu toe ook FC Groningen, NAC, NEC, VVV-Venlo en Willem II.

In het seizoen 1968-1969 eindigde FC Twente uiteindelijk als derde, achter Feyenoord en Ajax.

STER Reclame