Ajax morst punten tegen ADO

Aangepast

Ajax heeft voor de derde keer dit seizoen punten gemorst. De kampioen kwam bij ADO Den Haag niet verder dan 1-1.

De thuisploeg kwam ijzersterk uit de startblokken. Mike van Duinen kopte over en Jens Toornstra raakte de lat na slordig uitverdedigen aan Ajax-zijde.

Na een kwartier kopte Tom Beugelsdijk, uit het oog verloren door Niklas Moisander, uit een corner wel raak. Ajax stelde daar bar weinig tegenover. Alleen Jody Lukoki zorgde enkele keren voor gevaar.

Na rust speelden de bezoekers beter en werden ze ook gevaarlijker. De voor Lasse Schöne ingevallen Derk Boerrigter, opnieuw Lukoki en Siem de Jong misten nog kansjes, waarna Ryan Babel gepruts in de ADO-defensie wel afstrafte. Beide teams gingen daarna voor de winst. De grootste kans was voor Ajacied Boerrigter, maar doelman Robert Zwinkels redde knap.

Mentaliteit

Ajax-trainer Frank de Boer was na afloop teleurgesteld in zijn spelers. Die hadden weliswaar een Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund in de benen, maar dat wenste de coach niet als excuus te gebruiken.

"Het ging vandaag alleen maar om mentaliteit, om opbrengen wat we altijd moeten opbrengen. Dat heb ik een paar gezegd deze week en vanmorgen weer. Ze doen het zeker niet expres, maar het eerste uur was niet om aan te gluren. We hebben maar een half uur redelijk tot goed gevoetbald. Dat is te weinig."

"Boerrigter had 'm natuurlijk maken", doelt op de enorme kans voor de invaller vlak voor tijd. "Maar het veld was ook verschrikkelijk in ons nadeel. Het gras was heel erg hoog. Je kon bijna niet normaal positiespel spelen, want de bal ging zo langzaam over het veld. Dat was in hun voordeel."

STER Reclame