Contador: "Cauberg te kort voor mij"

Aangepast

Alberto Contador schaart zichzelf niet bij de favorieten voor het wereldkampioenschap van zondag in Limburg. "De Cauberg is te kort voor mij."

De winnaar van de Vuelta gaat zijn "best doen om de Spaanse ploeg goed van dienst te zijn. We zullen zien hoe dat uitpakt."

Naast Contador, gaan de Spanjaarden ook met Alejandro Valverde, Óscar Freire en Joaquim Rodríguez van start.

"Sterke ploeg"

"De Cauberg is wel zwaar, maar veel te kort. In een korte klim kun je moeilijk wegrijden. Als je al vijf of zes seconden pakt en je hebt daarna een kilometer lang wind tegen, wordt het moeilijk."

Gezien die redenatie zal het ook voor Rodríguez en Daniel Moreno, de nummers drie en vijf van de Vuelta, moeilijk worden weg te geraken. De kans is groot dat de Spanjaarden de kaart van rappere renners als Valverde óf drievoudig wereldkampioen Freire trekken. "Maar het wordt een gecompliceerde wedstrijd", weet Contador.

"Jullie kunnen niet klimmen"

Tot slot wordt Contador nog een andere vraag voorgelegd: "Waarom Nederlanders niets winnende laatste tijd? Wat de rondes betreft: Nederland is plat. Jullie kunnen niet klimmen", grapt de Spanjaard.

"Nee, Nederland heeft hele goede wielrenners. Rabobank heeft het goed gedaan in de Vuelta. Het is een jonge ploeg. Ze kunnen elk moment doorbreken en gaan winnen."

STER Reclame