1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Schade Haren loopt in miljoenen

De schade van de rellen in Haren loopt in de miljoenen, zegt het Verbond van Verzekeraars. Gedupeerde inwoners en ondernemers krijgen het advies contact te zoeken met hun verzekeraar.

Het verbond schaart zich achter minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, die vindt dat de schade op de relschoppers moet worden verhaald. Ook verzekeraars zullen er alles aan doen om de schade die zij vergoeden in rekening te brengen bij de raddraaiers.

"Ook wat ons betreft geldt: de vervuiler betaalt, niet de samenleving. Dat betekent in dit geval dat de vandalen moeten opdraaien voor de verzekerde schade in Haren en niet de polishouders", zegt directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars.

Geplunderd

Schade aan particuliere eigendommen door vandalisme valt normaal gesproken onder de inboedelverzekering. Ook ondernemers kunnen vergoeding van schade door plundering en vernielingen claimen bij hun verzekeraar.

Tijdens de rellen van gisteravond werden onder meer winkelruiten ingegooid en werd er geplunderd. Vandaag is de schade opgenomen en opgeruimd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl