NOS NieuwsAangepast

Moszkowicz: deken draait door

Strafpleiter Bram Moszkowicz vindt dat deken Germ Kemper van de Amsterdamse Orde van Advocaten karaktermoord op hem gepleegd heeft. "De manier waarop hij tekeer is gegaan tart elk voorstellingsvermogen. Ongehoord, een volksgericht", zegt de advocaat in de Telegraaf.

Kemper twijfelde onder meer aan de geschiktheid van Moszkowicz voor het advocatenvak.

Beroepsgeheim

Het is de eerste keer dat Moszkowicz zelf van zich laat horen sinds hij zich voor de tuchtrechter moest verantwoorden. Moszkowicz weigerde op de zitting aanwezig te zijn, omdat er in het dossier van de zaak namen van cliënten zitten en details over betalingen aan hem. Hij vindt dat een schending van zijn beroepsgeheim.

Hij wordt er onder meer van beschuldigd dat hij schimmige prijsafspraken maakt met cliënten. Hij meldde contante betalingen van cliënten niet aan de deken, wat in strijd is met de regels. Verder zou zijn praktijk door grote financiële problemen op het punt staan over de kop te gaan. In het AD noemt Moszkowicz dat "onzin".

Lange tenen

Moszkowicz zegt dat hij wordt gestraft voor de lange tenen waar hij ooit op stond. Zoals, zegt hij in de Telegraaf, die keer dat hij het vonnis van een rechter 'abject en infaam' noemde. Of de keer dat hij rechter Schalken liet zweten in het getuigenbankje bij het proces-Wilders.

Als hij wordt veroordeeld gaat Moszkowicz in beroep bij het Hof van Discipline.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl