NOS NieuwsAangepast

112 in A'dam tijdlang onbereikbaar

Het alarmnummer 112 was in de regio Amsterdam-Amstelland gisteravond twintig minuten lang niet bereikbaar. Ook het telefoonnummer van de politie voor niet-urgente zaken 0900-8844 kon niet worden gebeld tussen 20.10 uur en 20.30 uur.

Mensen in en rondom Amsterdam die het alarmnummer probeerden te bellen, werden na 20.30 uur doorgeschakeld naar meldkamers in de regio's Kennemerland en Utrecht. De meldkamer van de politie Amsterdam-Amstelland was weer bereikbaar vanaf 22.30 uur.

Geen problemen

Volgens de politie komt de storing door werkzaamheden aan de nieuwe meldkamer op het hoofdbureau van politie. Zowel de noodstroomvoorziening als de back-up daarvan deden het niet. De storing wordt volgens de politie onderzocht en er worden aanpassingen gedaan om uitval van het alarmnummer in de toekomst te voorkomen.

Na de storing is een lijst opgesteld van telefoonnummers die de hulpdiensten hebben gebeld. Deze telefoonnummers zijn later door de politie teruggebeld. "Naar de politie nu kan inschatten, zijn er door de storing geen problemen in de hulpverlening ontstaan", aldus de politie.

In juni was het alarmnummer 112 in het hele land een nacht niet bereikbaar. Tijdens die storing is iemand door hartfalen om het leven gekomen. Minister Opstelten benadrukte toen dat 112 altijd bereikbaar moet zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl