Zorgverzekeraar Menzis beloont mensen voor een gezonde levensstijl. Het is de eerste zorgverzekeraar in Nederland die een spaarsysteem gebruikt om klanten op een positieve manier te stimuleren om bijvoorbeeld te gaan sporten of te stoppen met roken.

In de afgelopen eerste week hebben zich 12.000 mensen aangemeld voor het spaarsysteem. Deelnemers kunnen in 3 jaar tijd maximaal 5000 punten sparen. Dat staat gelijk aan 250 euro aan kortingen op bijvoorbeeld een deel van het eigen risico, dieetadvies of sportkleding.

Sportabonnementen

Bestuursvoorzitter Roger van Boxtel zegt dat Menzis kiest voor dit systeem omdat "je Nederlanders moet verleiden" tot gezonder leven. Volgens hem leert de ervaring dat verzekerden er eerlijk aan deel gaan nemen en niet sjoemelen om de korting te krijgen.

De brancheorganisatie van zorgverzekeraars noemt het spaarsysteem ook uniek. Wel zijn er andere verzekeraars die kortingen geven op bijvoorbeeld sportabonnementen of die een speciale polis voor niet-rokers hebben, maar dit is een "bijzondere manier om preventief te werk te gaan", aldus Zorgverzekeraars Nederland.

STER reclame