De Kiesraad stelt vanmiddag de definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen vast. Dan wordt onder meer duidelijk hoeveel stemmen de partijen precies hebben gekregen.

Ook wordt bekend hoeveel stemmen op de afzonderlijke kandidaten zijn uitgebracht en welke kandidaten met voorkeurstemmen in de nieuwe Tweede Kamer zijn gekozen.

Zetelverdeling

Ook wordt de definitieve verdeling van de restzetels vastgesteld. Donderdag bleek na een herberekening van de restzetels binnen de lijstverbinding van PvdA, SP en GroenLinks dat de PvdA zou uitkomen op 38 zetels en GroenLinks op 4 zetels.

Vanmiddag om 16.00 uur maakt de Kiesraad bekend of dat inderdaad zo is. Aanvankelijk kon de PvdA rekenen op 39 zetels en GroenLinks op 3.

Kamerdebat

Woensdag neemt de oude Tweede Kamer afscheid. Donderdag worden de nieuwe leden beëdigd en komt de nieuwe Tweede Kamer voor het eerst in vergadering bijeen.

Het eerste debat gaat over de verkiezingsuitslag en over de formatie van het nieuwe kabinet. Uitgangspunt is het verslag van verkenner Henk Kamp.

STER reclame