Leden van de motorclub Satudarah worden verdacht van aanslagen op Hells Angels in het Ruhrgebied. Dat meldt het Duitse weekblad Focus, dat over de kwestie heeft gesproken met de politie en het Openbaar Ministerie in Duitsland.

Vermoed wordt dat aanslagen op een wedkantoor en een clubhuis van de Hells Angels door Satudarah-leden zijn gepleegd. Ook zou een lid van Satudarah vanuit een rijdende auto op een Hells Angel hebben geschoten. Die overleefde de aanslag.

Duisburg

Vooral in Duisburg komt het volgens de Duitse politie regelmatig tot ongeregeldheden tussen Satudarah-leden en Hells Angels. Zo'n 300 leden van de Duisburgse motorclub Brotherhood sloten zich deze zomer aan bij de Satudarah-club, die sindsdien een eigen afdeling heeft in het Ruhrgebied.

In Nederland is het relatief rustig tussen Satudarah en de Hells Angels, maar die rust is gespannen. Eind vorig jaar maakte het Openbaar Ministerie bekend dat 600 leden van beide clubs onder verscherpt toezicht staan. Ook werd toen uit angst voor rellen een aantal motorevenementen afgelast.

STER reclame