Altidore helpt AZ aan ruime zege

AZ heeft een ruime overwinning op Roda JC geboekt. Spits Jozy Altidore was in het met 4-0 gewonnen duel in Alkmaar de grote man met drie doelpunten.

De thuisploeg speelde vooral voor rust bij vlagen wervelend voetbal, wat drie mooie aanvallen en evenzoveel treffers opleverde.

Altidore rondde tweemaal knap af en zag één keer een mislukt schot door Erik Falkenburg met de teen gepromoveerd worden tot treffer.

AZ nam na de rust gas terug. Daardoor gebeurde er lang niets, want het zwakke Roda kon niets creëren. Halverwege de tweede helft zette AZ weer even aan en dat leverde de 4-0 op. Na een een-tweetje met Adam Maher maakte Altidore zijn derde van de middag en alweer zevende van deze competitie.

Altidore: uitblinker met jetlag

Altidore was in de nacht van zaterdag op zondag al om drie uur klaar wakker. De jetlag van de terugvlucht uit de Verenigde Staten op woensdag belette hem niet om met drie treffers en een assist uit te blinken.

"De chemie met mijn medespelers hier wordt steeds beter", aldus de Amerikaanse international, die de afgelopen negen dagen in Jamaica, Columbus (Ohio) en Alkmaar voetbalde.