Utrecht klopt PSV met negen man

Aangepast

FC Utrecht heeft met 1-0 gewonnen van PSV. Op grond van het aantal kansen was die overwinning meer dan verdiend.

Beide ploegen speelden vanaf het begin op de aanval. In de omschakeling oogde PSV dreigender, maar voor rust waren de beste kansen voor Utrecht. Zo kopte Mike van der Hoorn op de paal.

PSV voerde na de rust de druk op. Toch kreeg opnieuw Van der Hoorn een enorme kans. Nu ranselde Przemyslaw Tyton zijn kopbal uit het doel. Even later (Anouar Kali was inmiddels met twee keer geel naar de kant) kopte Dave Bulthuis wel raak: 1-0.

Utrecht ging met negen man de slotfase in na rood voor Alexander Gerndt. Het was nu pompen of verzuipen en strijdend bleef Utrecht overeind.

Advocaat: "Geen excuses"

Trainer Dick Advocaat van PSV vond dat zijn elftal terecht had verloren. "De overwinning van Utrecht was verdiend. De ploeg was op alle fronten beter. Voor onze nederlaag is geen excuus. Vanaf de eerste minuut had Utrecht de betere 'spirit'. Dit was zeer slecht. Ik wil niet emotioneel reageren meteen na de wedstrijd, maar ik sluit niet uit dat dit bepaalde consequenties heeft."

"Waar ligt het aan, is de samenstelling niet goed? Dat alles moeten we bekijken als technische staf", vervolgde Advocaat. "Je kunt met onze kwaliteit niet twee van de drie uitwedstrijden verliezen. Het lijkt erop dat we het euvel van vorig seizoen nog niet hebben verholpen. We dachten dat we het lek boven hadden, maar er is nog steeds iets niet goed."

STER Reclame