In navolging van het Franse tijdschrift Closer gaat ook een Italiaans tijdschrift de toplessfoto's van Kate Middleton publiceren. Het blad Chi heeft gezegd maandag groot uit te pakken met een fotoreportage van 26 pagina's. De cover van het blad werd vandaag alvast onthuld in Italiaanse kranten en tv-programma's. 'La regina è nuda', de koningin is naakt, staat er groot op de voorkant.

"Het feit dat dit foto's zijn van de toekomstige Britse koning en zijn vrouw, maakt deze reportage alleen maar interessanter", zegt hoofdredacteur Alfonso Signorini van Chi. Hij ziet zelf geen kwaad in het publiceren van de foto's. "Ze laten op een volledig natuurlijke manier zien hoe het dagelijks leven van een jong, beroemd, modern liefdeskoppel eruitziet."

Irish Daily Star

Ook de Irish Daily Star heeft de foto's afgedrukt, echter alleen in de Ierse editie van de krant. In de versies die in Noord-Ierland en de rest van het Verenigd Koninkrijk te koop zijn, ontbraken de blootfoto's. Geen enkele Britse krant durfde het tot nu toe aan de foto's af te drukken.

"Een van de meest gefotografeerde mensen ter wereld die zich uitkleedt waar mensen haar kunnen zien? Dan hebben wij interesse", verdedigt hoofdredacteur Mike O'Kane de beslissing. Een woordvoerder van het Britse koningshuis zegt dat "dit alleen gemotiveerd kan zijn door hebzucht".

'Foto's smaakvol'

William en Kate kondigden gisteren aan dat ze een rechtszaak aanspannen tegen het Franse magazine Closer. De twee vinden dat hun privacy is geschonden. Signorini zegt niet bang te zijn voor gerechtelijke stappen in Italië. "De foto's zijn smaakvol en schaden Kate's imago niet", aldus de hoofdredacteur van Chi. Zowel het Italiaanse als het Franse tijdschrift is onderdeel van uitgeverij Mondadori, eigendom van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi.

De foto's zijn met een telelens genomen in de Provence, waar Kate topless aan het zonnen was op het terras van het landhuis van Lord Linley, een neef van koningin Elizabeth. Ze was daar op vakantie met prins William.

STER reclame