Google heeft de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' geblokkeerd in India en Indonesië, omdat de film in strijd is met de wetgeving in die landen.

De Indonesische regering diende eerder zelf een verzoek in bij het bedrijf om te voorkomen dat de bevolking de video op YouTube kon bekijken. Google is eigenaar van YouTube.

De film is door Google ook in Libië en in Egypte geblokkeerd,"vanwege de zeer gevoelige situatie in deze landen". Google doelt daarmee op de gewelddadige demonstraties die ontstonden na het uitkomen van de film. Pakistan en Afghanistan stelden afgelopen week zelf een blokkade in.

Google heeft laten weten de film niet offline te halen. Volgens het bedrijf is de video niet in strijd met de interne regels. Het Witte Huis had Google gevraagd om te kijken of met de controversiële video geen regels worden overtreden.

Hevige protesten

Bij de protesten in verschillende Arabische landen zijn meerdere doden en gewonden gevallen. De reden voor de ophef is onder meer dat het in de islam verboden is om de profeet Mohammed af te beelden.

Ook in Australië zijn protesten geweest tegen de film. Honderden moslims gingen in Sydney de straat op. Een van de betogers droeg een bord met de tekst 'Onthoofd iedereen die de profeet beledigt'. De politie zette traangas in, nadat demonstranten agenten hadden bekogeld met flesjes water.

STER reclame