De NOS doet vanavond en vannacht uitgebreid verslag van de verkiezingen op radio, televisie en internet.

Op Nederland 1 begint om 20.30 uur NOS Nederland Kiest: Uitslagenavond 2012. De presentatie is in handen van Rob Trip. Herman van der Zandt laat de uitslagen zien op zijn touchscreen en Dominique van der Heyde en Ferry Mingelen duiden ze.

Tijdens de uitzending wordt geschakeld met verslaggevers bij de partijbijeenkomsten in het land. Jeroen Wollaars volgt in Hilversum de sociale media en houdt bij hoe de buitenlandse media over de verkiezingen berichten.

Voorlopige prognose

Om 21.00 uur, meteen na het sluiten van de stembureaus, verschijnt de eerste voorlopige prognose. Die prognose wordt rond 21.30 uur aangepast op basis van het stemgedrag in het laatste uur dat de stembureaus open waren.

De eerste getelde uitslagen van grote gemeenten worden niet voor 23.00 uur verwacht. Een prognose op basis van getelde stemmen is er vermoedelijk tegen middernacht.

Radio en internet

Ook Radio 1 staat de hele avond in het teken van de verkiezingsuitslag. Vanaf 20.30 uur schakelen Tim Overdiek en Eva Jinek met twaalf verslaggevers bij de partijbijeenkomsten, hoort u de laatste uitslagen en verzorgt Joost Vullings de politieke duiding.

Op internet zijn alle ontwikkelingen te volgen, onder meer in het liveblog. De prognose en uitslagen zijn realtime te zien op Nederland Kiest.

Op NOS.nl is ook de livestream van de uitslagenavond te zien. Daarnaast wordt een lijst met Twitter-updates van politici en verslaggevers geselecteerd.

STER reclame