Oranje eenvoudig langs Hongarije

Het Nederlands elftal heeft ook zijn tweede WK-kwalificatieduel gewonnen.

Na de wat gelukkige zege op de Turken had Oranje in Boedapest weinig moeite met een armetierig Hongarije: 4-1.

Oranje startte met Ricardo van Rhijn en Ron Vlaar als vervangers van Darryl Janmaat en John Heitinga en met Maarten Stekelenburg als doelman. In de warming-up raakte Arjen Robben geblesseerd en zo maakte ook Jeremain Lens zijn opwachting.

De spits van PSV kende een droomstart, want al na drie minuten kopte hij een voorzet van Luciano Narsingh tegen de touwen. Vier minuten later was het weer gelijk; Jordy Clasie haalde Zoltan Gera neer en Balázs Dzsudzsák benutte de strafschop. Tot een Hongaarse storm leidde de treffer allerminst.

Stekelenburg moet een keer redden

Oranje kon rustig het heft weer in handen nemen en al na negentien minuten kopte Bruno Martins Indi raak uit een vrije trap van Wesley Sneijder. Clasie (afstandsschot), Lens (schotje) en Robin van Persie (kopbal) hadden in het vervolg geen succes.

Met Klaas-Jan Huntelaar voor Van Persie ging Oranje na rust op zoek naar de 3-1 en die viel al snel; Akos Elek kopte de bal recht in de voeten van Lens, die droog uithaalde. Na zowaar een goede aanval van Hongarije (Stekelenburg redde knap bij een lobje van Tamas Priskin), knalde Sneijder op de lat.

Een kwartier voor tijd maakte Huntelaar er, na een snel genomen vrije trap van Clasie, 4-1 van. In blessuretijd faalde Huntelaar oog-in-oog met keeper Adam Bogdan.