NOS NieuwsAangepast

Geen kamer? Hotelletje pakken!

Het kan behoorlijk lastig zijn om als kerverse student een kamer te vinden. Dus wat moet je doen als je niets kunt vinden? Een hotelletje pakken misschien? Ja dus.

Een studentenhotel om precies te zijn. Speciaal voor buitenlandse en eerstejaars studenten. Het studentenhotel is overgewaaid vanuit het buitenland en sinds deze week kunnen ook in Rotterdam studenten terecht voor een hotelkamer.

Je kunt een van de 230 kamers voor maximaal een jaar huren, daarna moet je iets anders zoeken. Ook moet je zijn ingeschreven op de Erasmus universiteit. Toch zit het hotel al behoorlijk vol: "Veel ouders vinden het een prettig idee als hun kind de eerste maanden een 'veilig' onderkomen heeft", zegt Frank Uffen van The Student Hotel.

Bed opmaken

Studenten betalen voor een standaardkamer 595 euro per maand. Een supersuite kost wel 795 euro per maand. Het hotel heeft ook een bar, fitnessruimte, bibliotheek en gratis wifi. Is dat nog niet luxe genoeg, dan kun je zelfs je bed laten voor je laten opmaken. Misschien is dat wel een beetje te veel van het goede, maar als er in de zomer geen studenten zijn worden de kamers gewoon verhuurd aan toeristen.

Na Rotterdam wil de eigenaar van het studentenhotel ook hotels neerzetten in Amsterdam, Einhoven en Den Haag.

Door: Tim

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl