De PvdA doet het goed onder de twijfelende kiezers. Van hen zegt 23 procent te overwegen om op de partij van Samsom te stemmen. Tweede bij de zwevende kiezers is de VVD, 14 procent van hen neigt naar deze partij, zegt opiniepeiler Maurice de Hond.

Het aantal stemgerechtigden dat zijn keuze nog niet heeft gemaakt, is volgens De Hond gedaald naar 33 procent, maar twee op de drie twijfelaars zeggen al wel te denken waarop ze zullen stemmen.

Onder degenen die zeker zeggen te weten waar hun stem woensdag naartoe gaat, is de VVD sterker dan de PvdA, 24 tegen 20 procent.

Vele kanten

Op dit moment zou 68 procent van de kiezers die in 2010 PvdA stemden, dat woensdag weer doen. Twee weken geleden was dat 43 procent. Opvallend is dat de PvdA van vele kanten wint, 11 procent van D66, 8 procent van de SP, 7 procent van het CDA en 5 procent van de PVV.

Volgens de peilingen is de PvdA aan een sterke opmars bezig. Uit een peiling die gisteravond verscheen, bleek dat de sociaal-democraten met 35 zetels op gelijke hoogte zijn gekomen met de VVD.

STER reclame