Volgens CDA-lijsttrekker Buma legt de PvdA de rekening van de crisis bij de gezinnen met een middeninkomen. Dat zei hij in het EenVandaag-debat.

Volgens Buma raken mensen met een huis van 200.000 euro door de woningmarkt-plannen van de PvdA 10.000 euro extra kwijt. PvdA-leider Samsom erkende dat de huizenprijzen inderdaad zullen dalen. Maar daar staat volgens hem tegenover dat de woningmarkt weer op gang komt en mensen hun huis weer kunnen verkopen.

Weggelopen voor verantwoordelijkheid

Samsom zei dat zijn partij juist de rekening van de crisis bij de banken legt. Die hebben de crisis ook veroorzaakt volgens hem.

Ook D66-leider Pechtold viel de PvdA aan. Volgens hem is die partij de afgelopen jaren steeds weggelopen voor de verantwoordelijkheid om de crisis te bestrijden.

Hij wees op de mislukte formatiebesprekingen in 2010 en de weigering van Samsom om bij het Vijfpartijenakkoord aan te sluiten. "Wat zijn uw woorden waard als u na 12 september uw verantwoordelijkheid niet neemt", zei Pechtold.

PVV-leider Wilders richtte zijn pijlen op premier Rutte. Die belooft mensen met een baan een extraatje van duizend euro. Volgens Wilders komt daar niets van terecht. "De hardwerkende Nederlander wordt door Rutte net zo kaal geschoren als het hoofd van meneer Samsom", zei Wilders.

STER reclame