NOS NieuwsAangepast

Peiling: 4 zetels tussen VVD-PvdA

In de wekelijkse peiling van EenVandaag is het gat tussen de VVD en de PvdA 4 zetels. De VVD staat op 34 zetels en de PvdA op 30.

Dat betekent dat in de zogenoemde Stemming, een online-peiling van Intomart GfK, de VVD in vergelijking met vorige week 1 zetel is gestegen en de PvdA met 9.

De PvdA is de SP voorbij gegaan. De socialisten scoren vandaag 26 zetels, 4 minder dan vorige week, maar nog altijd 11 meer dan het huidige zetelaantal.

De PVV staat in de peiling op 17, eentje minder dan vorige week. Ook het CDA verliest 1 zetel in de peiling en staat op 12. Dat zijn er 9 minder dan nu in de Kamer.

Verder staat D66 op 12 (10 in de Kamer), de ChristenUnie op 7 (5), GroenLinks op 4 (10), de SGP op 3 (2) en de Partij voor de Dieren op 2 (2). Nieuwkomer 50PLUS staat op 3 zetels.

Alle politieke peilingen hebben een foutmarge van zeker twee zetels naar boven of naar beneden. Dat betekent dat als een partij in een peiling tien zetels haalt, het werkelijke aantal waarschijnlijk tussen acht en twaalf ligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl