NOS NieuwsAangepast

Delfts studentenleven slachtoffer norovirus

Het begon zo leuk: de introductieweek van het Delftsch Studenten Corps. Totdat een uitbraak van het besmettelijke norovirus de pret drukte. Van de 300 studenten zijn er ongeveer 80 met darmklachten naar huis gestuurd.

"Vorige week donderdag meldde het Corps bij ons dat studenten last van diarree hadden", vertelt Kioe-Bing Yap van GGD Zuid West. "Toen wij ingeschakeld werden, had het Corps zelf al goede maatregelen genomen."

Braken

Waarschijnlijk is de uitbraak ontstaan doordat één iemand die het virus onder de leden had het op welke manier dan ook heeft verspreid. "Mensen kunnen besmet raken, doordat een drager bijvoorbeeld braakt of gebruik maakt van het toilet," zegt Yap.

Yap stelt voorop dat er vanuit het Delftsch Studenten Corps goed is gehandeld. "Ze hebben onmiddellijk maatregelen genomen op het gebied van hygiëne en mensen direct naar huis gestuurd. Het enige dat wij konden doen was advies geven."

Delftsch Studenten Corps

Dat onderstreept Rutger Rozendaal, voorzitter van de studentenvereniging nog eens: "Toen duidelijk werd dat mensen ziek werden, hebben we onmiddellijk contact opgenomen met de mensen die er het meest verstand van hebben, de GGD. Daarnaast hebben we nog eens extra schoongemaakt met anti-bacteriële middelen om nog meer zieken te voorkomen."

"Voor volgend jaar gaan we naar alle waarschijnlijkheid om de tafel met de GGD om de risico's te beperken." Dat blijft volgens Rozendaal lastig, omdat het virus door menselijk contact wordt overgedragen. "En dat is juist het hele idee van de introductieweken, menselijk contact."

Volgens de GGD houden de klachten door het norovirus slechts één of twee dagen aan.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl