1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Roemer gaat voor premierschap

Emile Roemer is niet tevreden als hij geen premier wordt. "Dan zijn we niet groot genoeg geworden", zei de SP-lijsttrekker in het tv-programma Eva Jinek Op Zondag. Ook sloot hij een ministerschap in een nieuw kabinet-Rutte uit.

Roemer wilde niet zeggen of hij minister wil worden in een kabinet met PvdA-leider Samsom als premier. "Laat eerst de kiezer spreken", zei hij.

Druk

Roemer zei dat de druk op zijn schouders groot is, nu de SP hoog staat in de peilingen. "Maar ik ga me niet inhouden en laat me ook niet gek maken", zei hij. "Mensen voelen de crisis aan den lijve en vragen 'wat gaat hij doen voor mij?'. Ze zitten niet te wachten op grappen van mij."

Verder herhaalde hij dat de SP rechtse partijen niet aan een meerderheid zal helpen na de verkiezingen. "De afgelopen periode was de meest rechtse en als die er weer komt dan niet met mij erbij."

Hij voegde eraan toe dat zijn contact met Diederik Samsom van de PvdA goed is, maar dat hij hierover geen direct contact met hem heeft gehad. "We zijn te druk met campagnevoeren." Hij zei wel dat Samsom kleur moet bekennen en duidelijk moet maken of hij na de verkiezingen een linkse regering wil vormen met de SP.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl