NOS NieuwsAangepast

Opblazen Philips-gebouw mislukt

Het slopen van het Philips-gebouw VH in Eindhoven is niet helemaal gelukt. Nadat het dynamiet in de fundering van het pand tot ontploffing was gebracht, stortte de helft van het gebouw in.

Wat er precies is misgegaan, is nog niet duidelijk. Volgens NOS-verslaggever Theo Verbruggen staat het overgebleven deel van het pand wel wat scheef.

Bekijks

De spectaculaire "dynamietsloop" trok zoals verwacht veel publiek. Het 70 meter hoge gebouw staat op het Vredeoord in Eindhoven. Een sloopbedrijf heeft de afgelopen weken het pand van binnen gestript. Onderin het betonnen geraamte waren 400 gaten geboord die werden gevuld met ruim 100 kilo dynamiet.

Met één druk op de knop had een essentieel deel van de fundering moeten worden weggeblazen, waardoor het hele gebouw in oostelijke richting had moeten omvallen. Maar dat is dus niet gebeurd.

Voorzorg

Uit voorzorg zijn de bewoners van 30 huizen in de directe omgeving geëvacueerd. Tot nader order mogen de bewoners niet naar huis. De betrokken partijen overleggen hoe het nu verder moet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl