NOS NieuwsAangepast

VVD geeft fout Rutte toe

De VVD erkent dat niet alle uitspraken van VVD-leider Rutte in het debat van gisteren klopten. Het campagneteam geeft tegenover de NOS toe dat de economie ook in de plannen van de PvdA groeit. Gisteren zei Rutte bij Knevel en Van den Brink nog dat de economie bij de PvdA krimpt.

In het debat van gisteren waren er een paar hevige botsingen met harde woorden. Pvda-leider Samsom beschuldigde Rutte van leugens. Rutte zei op zijn beurt dat de PvdA het eerlijke verhaal moet vertellen.

Belastingen

De VVD geeft vandaag ook toe dat de suggestie van Rutte dat de PvdA hogere belastingen voor bedrijven wil invoeren, genuanceerder ligt. De liberalen blijven er wel bij dat bij de PvdA de staatsschuld oploopt.

In het programma Half 8 live! ging Rutte zelf in op zijn gemaakte fout. "Over en weer gingen dingen mis. Als je een fout maakt, dan zet je hem recht", aldus Rutte. "Samsom had gewoon een punt."

Rutte vindt, op zijn beurt, dat Samsom fouten heeft gemaakt met uitspraken over de staatsschuld en de inflatie. Hij heeft, volgens de VVD ten onrechte, gezegd dat de staatsschuld bij de PvdA lager uitkomt dan bij de VVD.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl