NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Hiphopmanager Lighty overleden

De Amerikaanse hiphopgrootheid Chris Lighty (44) is overleden. Hij werd dood gevonden in zijn appartement in de Bronx, in New York. Waarschijnlijk heeft hij zelfmoord gepleegd. Hij was vooral bekend als manager van een groot aantal sterren.

Lighty werd gevonden met een kogel in zijn hoofd en er lag een vuurwapen bij zijn lichaam. Volgens de politie van New York zijn er geen sporen van inbraak en lijken er geen anderen bij betrokken te zijn. Er is geen afscheidsbrief gevonden.

Lighty was al op jonge leeftijd actief in de hiphopscene. In de jaren 90 begon hij het managementbureau Violator, dat sterren onder contract had als Mariah Carey, 50 Cent, LL Cool J en Busta Rhymes. Lighty begeleidde hen niet alleen op muzikaal vlak, maar wist voor veel artiesten ook grote reclamecontracten af te sluiten.

Bedroefde reacties

Veel sterren hebben bedroefd gereageerd op het nieuws over zijn dood. Rihanna twitterde: "Rust in vrede. Mijn gebeden gaan naar je familie en geliefden, Rust zacht". Diddy schreef: "Hij was een goede vriend, ik kan het nog steeds niet geloven". 50 Cent gaf een verklaring uit, waarin hij liet weten diepbedroefd te zijn.

Lighty had huwelijksproblemen. Zijn vrouw Veronica, met wie hij zeven jaar geleden trouwde, had een scheiding aangevraagd. Ook was hij ook verwikkeld in een rechtszaak over geld.

STER reclame