Het kort geding van de geschorste longarts Piet Postmus tegen het VU medisch centrum, dat morgen zou dienen, gaat niet door. Het Amsterdamse ziekenhuis en de arts gaan met elkaar in gesprek. Dat heeft Tijmen Noordoven gezegd, de advocaat van Postmus.

Postmus wilde in het kort geding afdwingen dat hij weer aan het werk zou mogen. Vorige maand werd hij op non-actief gesteld, omdat hij bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg had gemeld dat hij zich zorgen maakte over de veiligheid van zijn patiënten in het VUmc. Op de afdeling longchirurgie spelen enkele langlopende ruzies.

Aan de slag

De Raad van Bestuur van het VUmc heeft hem nu uitgenodigd voor een gesprek. Postmus hoopt dat dit ertoe leidt dat hij weer aan de slag kan. Volgens zijn advocaat heeft Postmus altijd al aangegeven dat hij open stond voor een gesprek. Wanneer de partijen met elkaar om tafel gaan, is niet bekend.

Vorige week traden twee van de drie leden van de oude Raad van Bestuur af. Zij zijn eergisteren vervangen door twee nieuwe leden.

STER reclame