In IJsland is een urenlange zoekactie naar een vermiste vrouw zaterdag afgelast, toen bleek dat de vrouw in feite naar zichzelf aan het zoeken was. De vergissing ontstond rond het Eldgjá-ravijn in het zuiden van IJsland, een populaire plek voor tourbussen.

Na een uur had een toeriste zich nog steeds niet bij de bus gemeld, merkte de buschauffeur. De vrouw werd omschreven als Aziatisch, 20 tot 30 jaar, zo'n 1 meter 60, met donkere kleding en ze sprak vloeiend Engels. Ze zat al in de bus, maar herkende zich niet in de omschrijving. Voor ze instapte, had ze schone kleren aangetrokken en zich opgefrist. Haar groepsgenoten herkenden haar niet meer.

Zoektocht

Er werd met de politie een zoektocht op touw gezet. De toeriste deed met vijftig anderen mee, zonder zich te realiseren dat ze zelf de vermiste persoon was. Na een uur droeg de buschauffeur de zoektocht over aan de politie en vervolgde hij de tour.

's Nachts realiseerde de vrouw zich dat ze misschien zelf 'vermist' was geweest. Ze nam contact op met de politie. Die blies daarna de zoektocht af.

STER reclame