NOS NieuwsAangepast

Wanhoop naar hoop: revalidatie naar Paralympiër

Morgen beginnen in Londen de Paralympische Spelen. Dat wordt één groot sportief feest. Maar niet voor veel gehandicapte sporters die meedoen aan de volgende editie van de Paralympics, in 2016 in Rio. Het klinkt misschien cru, maar een groot deel van hen komt waarschijnlijk een dezer dagen terecht in een revalidatiecentrum. Bijvoorbeeld in centrum De Hoogstraat in Utrecht.

Als tijdens de revalidatie blijkt dat iemand over talent beschikt, gaat sporttherapeut Hans Mater aan de slag. Zes veelbelovende sporters mogen nu mee naar Londen op 'snuffelstage': kijken, netwerken en de sfeer proeven.

Tumor

Een van hen is rolstoeltennister Micha Spaanstra-de Vos. Zij gaat voor Rio 2016. Anderhalf jaar geleden werd een tumor ontdekt in haar rug. Die moest verwijderd worden, waardoor ze nu in een rolstoel zit. Nu is ze alleen nog maar bezig met het rolstoeltennis. Micha staat 11e op de Nederlandse ranglijst. Volgens Mater is ze de grootste kanshebber voor Rio, al is ze nog maar een jaar bezig. Verslaggever Jozephine Trehy ging vanmiddag bij haar langs, dat gesprek hoor je hiernaast.

Op de website voor de Spelen in Londen van De Hoogstraat houdt Micha een blog bij over haar voorbereidingen, net als de andere vijf veelbelovende sporters. En hier kan je haar op Twitter volgen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl