Omdat de hele dag maar rondjes rijden, foto's maken en onderzoeken op Mars een beetje saai wordt, heeft NASA de Curiosity beloond met een verzetje. Vanavond gaat een single van rapper will.i.am via de speakers van de marsjeep in première. De opnames daarvan worden vervolgens naar 100 miljoen kilometer verderop verstuurd: de aarde.

Will.i.am's nieuwste single Reach for the Stars is te horen op een bijeenkomst van NASA in Pasadena in Californië. Studenten krijgen daar vandaag uitleg over de techniek achter het intergalactische concert. Voor de liefhebbers: de uitzending is ook via de website van NASA te zien.

Samenwerking

Het is niet zo vreemd dat NASA juist voor will.i.am heeft gekozen. De twee werkten al twee keer eerder samen. De Black Eyed Peas-frontman wil jongeren namelijk enthousiast maken voor de ruimtevaart en de technologie daarachter. Dit nummer gaat dan ook over zijn voorliefde voor wetenschap en verkenning van de ruimte.

Vanmorgen sprak NASA-directeur Charles Bolden ook al een audiofragmentje in voor de Curiosity. Die stuurde dat op zijn beurt keurig weer terug naar hier.

Onderzoek

Of het nummer van will.i.am ook in de hitlijsten op Mars komt, is nog maar de vraag. Uit onderzoek eerder dit jaar blijkt namelijk dat we in de ruimte allemaal als orks klinken.

Door: Jurjen

STER reclame