PVV-leider Wilders vindt dat de grenzen niet per 1 januari 2014 open mogen voor Roemenen en Bulgaren. Het is de bedoeling dat deze groepen vanaf die datum geen werkvergunning meer nodig hebben. Bij de NOS riep Wilders minister Kamp op om daar een stokje voor te steken.

Wilders zei dat Kamp er in de EU voor moet pleiten de openstelling terug te draaien. Anders moeten Roemenië en Bulgarije maar uit de EU, vindt Wilders.

Wilders is bang dat vanaf 2014 honderdduizenden Roemenen en Bulgarije naar Nederland zullen komen. Die zorgen voor verdringing op de arbeidsmarkt en ze veroorzaken ook vaak overlast, vindt de PVV.

'Aanpak werkt'

Kamp schrijft vandaag in een brief aan de Tweede Kamer dat de aanpak van de problemen rond arbeidsmigratie vruchten afwerpt. Sinds vorig jaar zijn in Nederland 420 mensen uit de EU ongewenst verklaard vanwege criminele activiteiten en dertig mensen mochten niet blijven omdat ze overlast veroorzaakten. Ook zijn ruim honderd EU-migranten teruggekeerd naar hun eigen land, omdat ze niet in hun onderhoud kunnen voorzien.

Volgens Kamp worden er veel minder werkvergunningen toegekend.

STER reclame