Een dag na de publicatie van de CPB-doorrekeningen heeft De Telegraaf de aanval geopend op de SP. "SP KOST BANEN. Met socialisten 250.000 arbeidsplaatsen weg", zo kopt de krant op de voorpagina. Volgens de krant is "duidelijk geworden dat de SP-wensen op termijn dramatische gevolgen hebben".

Op de voorpagina staat ook een foto van partijleider Roemer met het CPB-rapport. Volgens het bijschrift staat hij "bedremmeld met het voor hem vernietigende CPB-rapport in Nieuwspoort. Hij moet er tegenover de pers proberen een draai aan te geven".

Geldboom

Verder wordt op de voorpagina verwezen naar de column van politiek commentator Paul Jansen, met de titel "Roemer moet geldboom hebben".

Ook in het commentaar vliegt de krant er hard in. Onder de kop 'Demasqué' staat dat de doorrekening van het CPB "voor eens en voor altijd een einde maakt aan het idee dat deze socialisten serieus te nemen zijn als regeringspartij". Vervolgens vallen termen als "grote afbraak van de Nederlandse economie", "horrorscenario" en "sinterklaasgedrag".

STER reclame