CDA-lijsttrekker Buma geeft VVD-voorman Rutte gelijk in de ruzie met PVV-leider Wilders over wat er in het Catshuis is afgesproken over de hypotheekrenteaftrek. Gisteren zei Rutte in het RTL-debat dat Wilders akkoord is gegaan met het beperken van de aftrek tot mensen die aflossen. Wilders bestreed dat en beschuldigde Rutte van liegen.

Afgetikt

Voor de NOS noemde Buma de opmerkingen van Wilders niet sterk. Volgens hem was er in het Catshuis een concept-akkoord over de woningmarkt, dat bijna hetzelfde was als het Vijfpartijenakkoord. "De stelling van Wilders is steeds dat hij met niets akkoord is gegaan, omdat hij zijn handtekening niet heeft gezet, maar de hypotheekmarkt was ergens halverwege al afgetikt," aldus de CDA-leider.

Buma zei dat de hypotheekrenteaftrek vanaf de eerste dag een van de hoofdpunten is geweest in de onderhandelingen in het Catshuis. "Als Wilders hier geen enkel akkoord over wilde, had hij dat op dag één kunnen zeggen," zei de CDA-leider bij de NOS.

"Politieke spelletjes"

PVV-leider Wilders zegt dat Rutte en Buma "politieke spelletjes" spelen. Er was volgens hem geen Catshuis-akkoord, dus ook niet over de beperking van de hypotheekrenteaftrek.

STER reclame