1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

'Fiets Tanja Groen gevonden'

In de Maas bij Maastricht hebben duikers een fiets gevonden die mogelijk van de verdwenen studente Tanja Groen is geweest. Zij hebben het wrak ingeleverd bij politie, bevestigt een politiewoordvoerder.

De toen 18-jarige Tanja Groen werd voor het laatst gezien in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993. Zij fietste toen van haar studentenvereniging in het centrum van Maastricht naar haar kamer in Gronsveld. Er is nooit een spoor van haar teruggevonden.

Coldcaseteam

De duikers doken in opdracht van een groep belangstellenden, die al jarenlang probeert om de zaak op te lossen. Een oud-politierechercheur maakt daar deel van uit. Deze groep opereert los van een zogenoemd coldcaseteam van de politie, dat zich ook met de zaak bezighoudt.

Vorige week doken de duikers voor het eerst op een plek aan de zuidkant van de stad. Dit gebeurde op aanwijzing van een paragnost, die aanwijzingen zou hebben gehad dat hier een "ton of buis" met het lichaam van Groen te vinden was. Er werd toen niets gevonden.

Zwarte verf

Vanmorgen probeerden de duikers het opnieuw. Ze vonden een wrak van hetzelfde model als de fiets die Groen bij zich had. Daarop zijn sporen van zwarte verf te zien. Dat is de kleur die de fiets van Groen ook had.

In het frame van de fiets van Groen waren haar postcode en huisnummer gegraveerd. Ook stond er een framenummer op de onderkant. Op het wrak dat gevonden is, zijn geen nummers te zien. Die kunnen in de loop der jaren verdwenen zijn, zegt een van de vinders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl