PVV-lijsttrekker Wilders heeft de aanval op SP-leider Emile Roemer geopend. Hij deed dat in een toespraak in Rotterdam, waar de PVV-verkiezingscampagne begon.

Als Roemer minister-president wordt, zet die de geldpersen aan en de sluizen van de massa-immigratie open, zei Wilders. Ook zal Roemer miljarden aan ontwikkelingshulp doneren.

"Afrika zal blij zijn met premier Roemer. Want ome Emiel lijkt een gezellige oom die op een verjaardag moppen vertelt, maar hij is een geharde multiculturalist die niet zal rusten voordat wij een minderheid zijn."

Europese Unie

Verder had Wilders opnieuw veel kritiek op de Europese Unie, die hij "het Groot-Europese Rijk" noemde. Direct na het uiteenvallen van het gedoogkabinet, afgelopen voorjaar, zei Wilders al dat de verkiezingen wat hem betreft vooral over Brussel gaan.

Ook demissionair premier Rutte moest het ontgelden. "Wie zal ons losmaken uit de Brusselse haaienbek? Niet Mark Rutte, de man die steeds afreist naar Brussel om weer een ongedekte cheque te ondertekenen in ruil voor lunch en champagne. Hup, daar gaat weer een miljard."

De zaal in het Ahoy-complex was lang niet helemaal gevuld. Er waren mensen teleurgesteld naar huis gegaan omdat de veiligheidscontroles bij de ingang zo lang duurden.

STER reclame