NOS NieuwsAangepast

Leers: PVV reed me in de wielen

De mislukte poging van minister Leers van Immigratie om de Europese regels voor gezinshereniging aan te scherpen, is voor een belangrijk deel te wijten aan de PVV, zegt Leers zelf.

"Als je in Europa aan het werk bent, helpt het niet echt als er kwalificaties worden geuit over de Eurocommissaris en over het Polen-meldpunt. Dat maakt het heel lastig de discussie op een rationele manier aan te gaan", aldus Leers.

Volgens hem heeft de PVV zich ongeloofwaardig gemaakt door te polariseren,

De minister zegt dat het geringe succes ook te maken had met wat hij noemt de "geringe ontvankelijkheid in Europa". Volgens hem zijn er wel degelijk problemen rond immigratie en krijgen ook andere landen daarmee te maken. Hij vindt dat de PVV bepaalde dingen terecht heeft aangekaart.

Respons

De minister ging de afgelopen anderhalf jaar langs zo'n vijftien lidstaten om hen te overtuigen van de noodzaak om de Europese richtlijn gezinshereniging bij te slijpen, maar hij kreeg weinig respons.

Leers heeft geen spijt van zijn ministerschap. "Er was een coalitie en ik heb ervoor gekozen mee te doen, wetend dat het niet makkelijk zou worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl