Dure autoverzekering voor senioren

tijd van publicatie Aangepast

Automobilisten van boven de 65 moeten soms 10 tot 15 procent meer betalen als ze een nieuwe autoverzekering afsluiten. Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl, een vergelijkingssite voor verzekeringen.

Bij 57 procent van de onderzochte verzekeraars gaat de premie omhoog nadat een bepaalde leeftijd is bereikt. Deze leeftijdsgrens wisselt per verzekeraar. Bij 43 procent van de verzekeraars blijft de premie hetzelfde, ook na pensionering.

Volgens directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl is de trend dat verzekeraars minder vaak ouderen weigeren. Daar staat tegenover dat ze hen hogere premies vragen. Overigens weigert een derde van de onderzochte verzekeraars nog steeds 65-plussers die zich melden voor een nieuwe verzekering.

Concurrentie

Het Verbond van Verzekeraars bevestigt dat verzekeraars vaker ouderen accepteren. Dat komt door de toenemende concurrentie in de sector. "Selectie en hogere premie mag", benadrukt woordvoerder Cor Groeneweg. "Dat heeft te maken met de statistisch hogere schadelast van deze doelgroep. Dat gebeurt overigens ook bij jongeren."

STER Reclame