NOS NieuwsAangepast

Krokodil in rivier Oostenrijk gezien

In het Oostenrijkse riviertje de Drau hebben twee kinderen van 11 een krokodil gezien. Ze waren gisteravond bij het plaatsje Sachsenburg in Karinthië aan het zwemmen. Toen ze het beest zagen zou het hun schoenen hebben gepakt, melden Oostenrijkse media.

Volgens de politie waren duidelijke bijtsporen te zien. Ook waren in het zand afdrukken van de poten en de staart van de krokodil zichtbaar. De kinderen zeggen dat het dier zo'n 2 meter lang was.

Een reptielendeskundige heeft de sporen bekeken. Volgens haar is de krokodil uitgezet.

Boomstronk

Een moeder zegt dat de kinderen "vreselijk geschrokken" waren. "Ze dachten eerst dat ze een boomstronk zagen, daarna zagen ze pas dat het een krokodil was", zegt ze. De kinderen zijn daarop naar huis gevlucht.

Het gebied in de deelstaat Karinthië is populair onder toeristen. Het riviertje de Drau staat in contact met onder meer de Millstätter See, de Ossiacher See en de Wörthersee. Sachsenburg, waar het dier door de kinderen is gezien, ligt zo'n 10 kilometer ten westen van de Millstätter See.

In Karinthië werd in 2006 ook al eens een krokodil gezien. Toen sloegen toeristen alarm nadat ze een krokodil hadden gezien in de Silbersee, in de buurt van Villach. Het dier is nooit gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl