Orkaan bedreigt conventie Romney

time icon Aangepast

De tropische storm Isaac kan een bedreiging worden voor de Republikeinse conventie die volgende week in Florida wordt gehouden.

Isaac bevindt zich nu honderden kilometers ten westen van het Franse eiland Guadeloupe.

Tampa

De tropische storm neemt de komende dagen toe tot orkaankracht 1, maar zakt in het weekend waarschijnlijk terug tot tropische storm. In sommige scenario's koerst Isaac met windsnelheden van 120 kilometer per uur af op de stad Tampa in Florida.

Op Guadeloupe zorgde Isaac voor veel regen en onweer. Op zijn weg naar Florida zou Isaac langs of over tal van andere eilanden in het gebied razen, waaronder de Nederlandse eilanden Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba.

Ook voor Puerto Rico en Cuba zijn waarschuwingen uitgegaan. Inmiddels ontwikkelt zich de volgende depressie, die waarschijnlijk de naam Joyce draagt.

Presidentskandidaat

Op de conventie in Tampa wordt Mitt Romney officieel aangewezen als presidentskandidaat voor de Republikeinen. De organisatoren hebben een noodplan in geval de orkaan daadwerkelijk in Tampa aan land komt tijdens de conventie.

In mei is zelfs geoefend op een scenario dat een zware orkaan de conventie op de tweede dag zou treffen. Tijdens de oefening werd ervoor gekozen de conventie af te blazen.

STER Reclame