NOS NieuwsAangepast

Regisseur Tony Scott overleden

In Los Angeles is de Engelse filmregisseur Tony Scott overleden op 68-jarige leeftijd. Hij pleegde zelfmoord door van een brug te springen. Scott zou ongeneeslijk ziek zijn, meldt ABC News.

Tony Scott maakte in het begin van zijn carrière vooral reclamefilmpjes en ging begin jaren 80 naar Hollywood om speelfilms te maken. Zijn doorbraak kwam in 1986 met 'Top gun', waarin Tom Cruise de hoofdrol speelde. Later regisseerde hij onder meer 'Beverly Hills cop II' en 'Enemy of the state'.

Veel filmcritici beschouwen True Romance (1993) als de beste film van Tony Scott. Met de komische romantische misdaadfilm, waarvan het scenario werd geschreven door Quentin Tarantino, liet hij volgens de critici zien zien dat hij niet alleen gelikte blockbusters kon maken.

Ook zijn oudere broer Ridley Scott is een bekende filmmaker. Samen produceerden ze de series 'Numb3rs' en 'The good wife'.

Het lichaam van Tony Scott werd in het water gevonden in het havengebied van Los Angeles. In zijn auto, die in de buurt stond, lag een afscheidsbrief. Wat daarin stond, is niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl