In Pakistan is een 11-jarig meisje met het syndroom van Down gearresteerd omdat ze pagina's met koranteksten zou hebben verbrand. Het meisje, dat uit een christelijk gezin komt, wordt beschuldigd van blasfemie. Daar staat in Pakistan de doodstraf op.

Het gehandicapte kind werd donderdag opgepakt en zit sindsdien in een cel in de hoofdstad Islamabad. Vrijdag is ze voorgeleid aan de rechter, en die besloot haar nog veertien dagen vast te houden.

De arrestatie volgde op een betoging van woedende moslims. Volgens een Pakistaanse organisatie van christenen dreigden de demonstranten de huizen van christenen plat te branden in de wijk van Islamabad waar het meisje woont. Haar familie is gevlucht.

Aanpassing

Volgens Indiase media is het kind vanwege haar beperking niet in staat goed antwoord te geven op de vragen van de politie.

Mensenrechtenorganisaties dringen bij de Pakistaanse autoriteiten aan op aanpassing van de controversiële wetgeving over blasfemie. Maar politici die zich hier sterk voor maken, zijn geregeld doelwit van woedende menigten moslims.

STER reclame