SP-leider Emile Roemer vindt dat de politici die hem deze week zwart probeerden te maken, een toontje lager moeten zingen. Want zij waren het die met hun beleid ons land in een enorme crisis hebben gestort, zei Roemer bij de aftrap van de verkiezingscampagne van zijn partij in Arnhem.

Volgens hem deden verschillende politici hun uiterste best om hem op 'Amerikaanse wijze' zwart te maken. Terwijl zij een voor een jarenlang in de regering hebben gezeten. "Een beetje zelfreflectie was beter op z'n plaats geweest", aldus de SP-leider.

'Historisch'

Hij herhaalde zijn pleidooi voor een sociale alliantie: een verbond voor de toekomst, met onder meer werkgevers, werknemers, maatschappelijke organisaties en iedereen die de kernpunten van de SP respecteert.

Deze verkiezingen moeten afrekenen met cynisme en bangmakerij, met bestuurders die zeggen dat het nou eenmaal zo is en niet anders kan, zei Roemer. De waarheid ligt volgens hem niet in het midden. De politiek moet keuzes maken; niet liberaler worden maar socialer, vindt hij.

Hij noemt de verkiezingen van 12 september 'historisch'. Niet alleen omdat de SP een historische uitslag kan halen, maar omdat ze volgens Roemer gaan over de vraag wie het eigenlijk voor het zeggen heeft in Nederland.

STER reclame