NOS SportAangepast

Dubbel worstelgoud Azerbeidzjan

Toghroel Asgarov heeft zijn vaderland Azerbeidzjan het eerste olympische goud bezorgd. In de klasse tot 60 kilogram worstelde de pas negentienjarige Asgarov zich langs de Rus Besik Koedoechov: 3-0.

In Londen nam Asgarov voor het eerst deel aan een groot toernooi en na een aarzelende start stoomde hij door naar de finale tegen de torenhoge favoriet Koedoechov, die sinds 2009 ongenaakbaar is op alle grote toernooien.

Na een afwachtende eerste ronde kwam de piepjonge Asgarov helemaal los. Met vijf punten in de tweede ronde deed hij een succesvolle greep naar de macht in de lichtste klasse van de vrije stijl.

Ook Sjarifov wint

Amper een half uur later werd de gouden oogst van Azerbeidzjan verdubbeld door Sjarif Sjarifov. De wereldkampioen liet zich in de finale niet verrassen door de onbekende Puerto-Ricaan Jaime Espinal. In een eenzijdige finale werd het 3-0.

In de zwaarste categorie (tot 120 kilogram) prolongeerde de Oezbeek Artoer Tajmazov zijn gouden medaille van 2008. Hij was, na een zeer overtuigende halve finale, ook te sterk voor Davit Modzmanashvili uit Georgie: 3-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl