Cadée in finale, Smith niet

Aangepast

Erik Cadée heeft zich geplaatst voor de finale op het onderdeel discuswerpen. Rutger Smith haalde het niet. Cadée gaat met 63.55 als twaalfde en laatste door naar de eindstrijd. Smith kwam niet verder dan 63.09.

Cadée was aanvankelijk niet tevreden met zijn optreden, al had hij wel een excuus. De 28-jarige atleet overstrekte zaterdag zijn knie en was niet helemaal fit. "De eerste worp ging best goed, maar daarna verdween de energie uit mijn lichaam", aldus de Nederlands kampioen, wiens persoonlijk record op 67,30 meter staat.

Smith ontgoocheld

Rutger Smith was zwaar ontgoocheld na zijn uitschakeling in de kwalificatie. "Dit is zwaar klote", zei de 31-jarige Nederlandse atleet, die er eerder in Londen ook al niet in slaagde de eindstrijd bij het kogelstoten te bereiken.

Smith verwachtte bij de Spelen mee te kunnen doen om de medailles. "Maar het is niet goed genoeg, en ook niet constant. Fysiek ben ik in orde, het is meer een technisch verhaal", legde hij uit.

Blessureleed

Eind 2008 raakte de noorderling geblesseerd. Smith was tweeënhalf jaar jaar uit de roulatie. "Ik heb te veel fysieke klachten gehad. De komende tijd moet mijn belastbaarheid weer worden opgevoerd."

Aan stoppen denkt de atleet dus nog niet. "Ik laat nog genoeg mooie dingen zien", aldus Smith. "Ik heb nog steeds het gevoel dat ik medailles kan winnen, ook op het WK. En in mijn sport is een WK bijna net zo belangrijk als de Olympische Spelen."

STER Reclame