NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Gewonden door instorten feesttent

Op een festival in Steenwijkerwold, in de kop van Overijssel, is een grote feesttent ingestort door noodweer. Op het terrein werd het Dicky Woodstock Popfestival gehouden.

Volgens de politie zijn er elf gewonden met ambulances naar ziekenhuizen in Zwolle, Heerenveen en Meppel gebracht. Daarnaast is nog een aantal mensen op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan.

Volgens een politiewoordvoerder zijn de gewonden er niet heel slecht aan toe. Ze hebben kneuzingen en botbreuken. Op Twitter ging het gerucht dat er ook iemand zou zijn omgekomen, maar dat is niet zo, zegt de politie. In de tent waren ongeveer 150 mensen.

De hulpdiensten rukten na de eerste melding massaal uit en waren in ongeveer 10 minuten ter plaatse. Zij hebben mensen onder het tentzeil vandaan gehaald en afgevoerd. De omgeving is afgezet. Het festival werd meteen afgelast en inmiddels zijn er op het terrein geen bezoekers meer.

'Onverwacht'

In de tent zou een concert worden gegeven door Rowwen Hèze. De band was nog niet begonnen, waardoor de tent nog niet vol was.

Volgens ooggetuigen sloeg het weer ineens om. "De weersomslag was onverwacht en extreem", vertelt muziekjournalist Jean-Paul Heck die voorafgaand aan Rowwen Hèze zou optreden met zijn band. "Het was mooi weer toen we om 20.00 uur aankwamen, maar dat sloeg binnen 2 minuten om."

Er waren harde windstoten en het begon enorm te hagelen. De wind kwam onder het zeil van de grootste tent op het terrein en die stortte voor een groot deel in. "Het deel waar het podium stond is blijven staan, het deel voor het publiek stortte in", zegt Heck. Op het terrein stonden drie tenten, de twee andere bleven wel staan.

'Dramatisch'

Heck vertelt dat het één grote chaos is op het terrein. "Het ziet er heel dramatisch uit. Er worden mensen onder het zeil vandaan gehaald."

Het Dicky Woodstock Popfestival duurt drie dagen. Vandaag was de laatste dag. Het optreden van Rowwen Hèze moest de feestelijke afsluiting worden.

STER reclame