Jamie Lynn Gray heeft de olympische titel gepakt op de 50 meter KKG (klein kaliber geweer) drie houdingen. Ivana Maksimovic uit Servië won het zilver en de Tsjechische Adela Sykorova beloonde zichzelf na een goede finale met de bronzen medaille.

In de Royal Artillery Barracks had Gray in de kwalificatie al een buffer van twee punten opgebouwd. Ook in de finale had ze haar vizier het scherpst. Na 99,9 punten kwam haar totaal op 691,9, ruim meer dan de 687,5 van Maksimovic.

Sykorova was de enige die in de finale binnen een punt van de ongenaakbare Gray bleef. Zij had in de kwalificatie echter al te veel terrein verloren, zodat brons het hoogst haalbare was.

Rossi oppermachtig op trap

Jessica Rossi veroverde olympisch goud bij het kleiduivenschieten op het onderdeel trap. De twintigjarige Italiaanse was oppermachtig en liet zaterdag in de kwalificaties en de finale in honderd schoten slechts één misser noteren.

Met een totaal van 99 punten verbeterde ze het wereldrecord van de Slowaakse Zuzana Stefecekova, die in 2006 getekend had voor 96 punten. Met 75 punten in de kwalificaties had ze het wereldrecord van de Oekraïense Victoria Sjoejko uit 1998 (74 punten) al aangescherpt.

Stefecekova pakte in Londen brons door in een shoot-off de Française Delphine Reau (brons) en Alessandra Perilli uit San Marino (vierde) te verslaan.

STER reclame